Over Werner Callebaut

Diest-12 Over Werner Callebaut

Werner Callebaut

Ik ben een passioneel liefhebber van zowel bier als chocolade. Met een naam als Callebaut, één van de grootste namen in Belgische chocolade, is het logisch dat ik al van kinds af aan een diepe voorliefde voor chocolade had. Dus volgde ik een opleiding tot chocolatier bij Syntra te Aalst. Al snel zag ik echter in dat chocolatier zijn niet aan mij besteed was. Het lag me niet om hele dagen bezig te zijn met chocolade. Ik wou de wereld ontdekken.

Toerisme was de poort naar de wereld. Na studies in Zweden heb ik een bachelor toerisme behaald en me verder verdiept in de luchtvaart. De ideale manier om België en de wereld te ontdekken. En dan merk je dat Belgische chocolade en bier ons landje op de wereldkaart zetten.

De chocolademicrobe bleef kriebelen, maar nu wil ik ook dat andere Belgische topproduct, bier, beter leren kennen. Ik volg de opleiding Zythologie / Bierkenner en ontdek hoe rijk onze Belgische biercultuur wel is. Een wereld gaat voor me open en ik geniet met volle teugen. Ik sluit me aan bij verschillende bierproefverenigingen, verslind literatuur over bier en ontdek ontzettend veel bieren.

De eerste bier en chocolade workshop

En dan vraagt op een dag Ludo Donny om een bier- en chocolade tasting te organiseren voor de Dijleschuimers, een Leuvense bierproefvereniging. Bier en kaas was al bekend, maar bier ga je toch niet proberen te pairen met chocolade! Dan denken we eerder aan wijn en chocolade of whisky en chocolade. Het lijkt een onmogelijke taak, maar dat is net het leuke aan een uitdaging. De deelnemers zijn aangenaam verrast en laaiend enthousiast. Het was een geweldige ervaring! Ik wist meteen dat dit mijn toekomst zou worden. Bier en chocolade workshops geven. Mijn droom om ondernemer te worden kwam uit. Bierolade ging van start!

Eerst voor diverse bierproefverenigingen en later voor culturele verenigingen, bedrijven, evenementenbureaus, toeristische diensten, Toerisme Vlaanderen, … Was ik eerst verrast door het warme onthaal van mijn tastings, dan begrijp ik nu dat ze een niche vullen dat voorheen ontbrak in de Belgische smaakscène.

Diest-6 Over Werner Callebaut
Bierolade-Globall-Concept-scaled Over Werner Callebaut

Bierolade internationaal

Het verhaal over bier- en chocolade pairings doet snel de ronde en wordt opgepikt over de ganse wereld. Ik mag bier en chocolade pairings organiseren op conferenties, seminaries en evenementen over de hele wereld. Met Toerisme Vlaanderen sta ik op MICE beurzen als IMEX in Frankfurt, IBTM in Barcelona en Vlaamse Meestersworkshops in Berlijn / Frankfurt, maar ook op leisure evenementen zoals het Bier & Whisky festival in Göteborg. Voor Globall Concept organiseer ik bier en chocolade tastings op de vakbeurs Christmas World in Frankfurt en recent mocht ik voor de Zweedse bierproefvereniging Belgoklubben bier & chocolade pairings organiseren op een ‘beercruise’ tussen Stockholm en Turku.

Mijn passie ligt in het ontwikkelen van interessante en aangename tastings voor iedereen. Mijn droom is om gewone mensen kennis te laten maken met de unieke combinatie van de twee Belgische topproducten, bier en chocolade.

Share This